De cativa ani incoace au aparut tot felu de buticuri ( garaje ) cu "profesionisti" care monteaza GPL pe masina la un pret incredibil de mic fata de concurenta . Daca ii intrebi ce marca are instalatia multi dintre ei habar nu au ce monteaza, cat e de fiabila, de unde e adusa si daca intr-adevar e buna.
 Deoarece acesta ramura auto a luat amploare si tot mai multa lume isi pune instalatie gpl pe masina, ca in orice alt domeniu apar si comercianti mici cu marfa mai ieftina si din pacate nu neaparat buna.


De ce ma leg de ei si de ce nu va indic sa montati de la ei ? Pentru ca multi dintre ei nu au licienta, pentru ca multi cred ca sunt mari meseriasi , ca de pana la urma suntem romani si putem deveni mecanic peste noapte daca trebuie, pentru ca o instalatie gpl de calitate proasta montata pe masina ta o sa iti aduca probleme si tin sa slubiniez ca, o instalatie gpl DE PROASTA CALITATE , poate sa aduca probleme.

 Daca e prea ieftina instalata GPL atunci apar semne de intrebare . De ce e asta ieftina ? Poate fi facuta dintr-un material mai prost, poate sa dureze mai putin, poate ca dupa un an sa apara probleme si sa trebuiasca sa reveniti tot mai des la atelier in loc sa dati banii odata si sa nu mai aveti atatea probleme.
 Rezervorul GPL poate fi facut si el dintr-un material ieftin, de o firma ascunsa, adusa de pe China sau stiu de prin ce colt de lume. Atentie ! Cu buteliile GPL nu-i de joaca . O butelie GPL care se monteaza intr-un atelier autorizat, e o butelie sigura care NU EXLODEAZA ! Drept dovada sta si acest articol : Cat de sigur e un rezervor gpl ! In care puteti vedea prin cate zeci de teste trece un rezervor pana sa ajunga la service.

 Daca montezi Instalatia GPL la un service neautorizat ( sau intr-un garaj ) nu poti sa circuli cu ea pe strada pentru ca e foarte posibil sa nu fie omologata. Certificatul de omologare de obicei il poti primii doar de la atelierele autorizate sa monteze aceste insatalatii GPL pe masini.

Pretul unei instalatii GPL pentru , sa dam exemplu, o Dacia Logan 1.4 este in jur de 2000 Lei daca optezi pentru rezervorul cilindric .
 Instalatie GPL Marini cu rezervor cilindric pentru Dacia Logan 1.4 pe http://magazin.autogpl.com este la pretul de 2000 lei .
 Instalatie GPL Tomassetto cu rezervor cilindric tot pentru dacia logan in 4 cilindri la 2260 lei pe http://monteazagpl.ro

Preturile unei instalatii GPL difera intr-adevar de la marca la marca, la unele platind mai mult Marca , si bine inteles de la service la service .
Dar ca sa va orientati mai bine o instalatie GPL in mod normal e undeva in jurul a 2000 Lei petru o masina in 4 cilindri.

In urmatorul articol sa va pun la dispozitie cateva magazine online si cateva ateliere cat si niste marci de instalatii GPL de incredere.

Tagged: , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu