Companiile petroliere Petrom, Rompetrol şi Lukoil România, principalele companii care distribuie carburanţi pe piaţa locală, au anunţat majorări ale preţurilor carburanţilor. Unele sortimente de benzina trecand de 6.5 lei iar cel mai mic pret la un litru fiind undeva in jur de 5.7 lei .

Conform unui studiu facut de aceste mari companii, in Romania  ( in ideea ca suntem  cei mai slabi consumatori in Europa ) , consumul anual de benzina pe cap de locuitor se ridica undeva la 300 de litri (consumatori ocazionali ), iar cei care conduc mai mult, un alt grup de consumatori, au o medie de 500 litri pe an .
Facand un mic calcul la pretul actual al benzinei de 5.7 lei, un sofer  trage linia la sfarsit de an, vazand ca a consumat 2850lei .
Unde pierzi cei 1300 Lei ?
Ai dori sa salvezi acesta suma si sa nu o mai “investesti” in benzina ? Vrei totusi sa nu mai dai atati bani la stat ? Doresti ca acesti 1300 lei sa iti ramana in buzunar ?
Simplu ! Alege si tu solutia practica, care au aleso multi soferi  fiind in acelasi timp tot mai populara in Romania si in Europa : Instalatia GPL !
Poate ai auzit de GPL ( gaz petrolier lichefiat ), un sistem alternativ pentru autoturismele pe benzina ce le permite sa functioneze pe gaz . Pretul unui litru de GPL ajungand undeva in jur de 3 Lei / 3.20 lei .
Aceasta industrie a luat nastere in Romania la inceputul anului 2000, luand amploare castigand increderea a tot mai multi soferi . Dezvoltandu-se mai greu la inceput , din cauza lipsei statiilor de GPL, ajungand acum ca aproape fiecare benzinarie sa detina si o pompa de alimentare cu GPL.
Care este principala frica a romaniilor vizavi de Instalatiile GPL ?
Multi se temeau si inca mai sunt sceptici care sustin ca, a-ti pune GPL pe masina este egal cu a umbla cu bomba in portbagaj. Total gresit ! Multi nu stiu ca rezervorul de benzina este de 10 ori mai subtire ca cel de GPL si la presiuni mari ,in cazul unui incendiu, rezervorul de benzina se aprinde destul de usor  in comparative cu rezervorul de GPL care este special conceput sa reziste la presiuni inalte, facut dintr-un aliaj rezistent la impact, si un sistem de degajare a gazului din intriorul rezervorului in caz de incendiu. Pentru un video demonstrative si informatii va rugam accesati : http://autogpl.com
O alta frica a romaniilor este ca GPL-ul defecteaza motorului , afirmatie total gresita, care a aparut dupa ce pe forumuri , in mediul online cat si offine, persoanele in necunostinta de cauza si-au dat cu parerea de “specialisti” ca, GPL-ul ar strica motorul in ideea ca e uscat(GPL-ul e lichid), fara a stii circuitul GPL-ului.

Ce avantaje ai ?
Avantajele sunt multe si sunt cele care o sa te convinga sa iti pui instalatie GPL .
Avantajele pe care le obtineti prin trecerea autovehicolului pe GPL sunt numeroase:
- pretul este aproximativ 50% din pretul benzinei,
- emisia de noxe este redusa cu 40-50%,
- amestecul omogen GPL-aer conduce la o ardere aproape completa (99% fata de 86% la benzina),
- GPL-ul este mai pur decat benzina, de aici costuri mai reduse legate de inlocuirea segmentilor si a cilindrilor,
- instalatia GPL poate fi montata pe orice tip de motor alimentat cu benzina prin: carburator, injectiemonopunct sau multipunct cu catalizator (euro 1,2,3,4) sau fara catalizator,
- statii de carburanti care vand GPL se gasesc pe tot teritoriul tarii si chiar in aproape intregul continent,
- puteti reveni oricand la benzina.
Pentru a nu se considera ca suntem dusmani declarati ai benzinei, iata si dezavantajele pe care le presupune GPL-ul:
- spatiu redus in portbagaj sau in remorca din cauza rezervorului,
- puterea motorului scade cu aproximativ 5%, iar viteza maxima, in consecinta, cu 3%,
- o crestere cu maximum 7-10% a consumului de carburant (pentru instalatiile profesionale, puteti elimina acest dezavantaj, cu 1L / 100KM )
In conditiile in care o instalatie GPL costa aproximativ 3.500 lei, rezulta ca investitia se amortizeaza in mai putin de 25.000 km. Acest numar de kilometri este parcurs in mai putin de jumatate de an de un autovehicul utilizat intens.
Nu te-am convins ? Intra pe www.autogpl.com cat si pe blogul autogpl.com si vezi mai multe articole referitoare la acest carburant atat despre folosirea lui in Romania cat si in Europa.

Tagged: ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu